KursNyheter

Instruktører – Kurs

Kurs, Opplæring og instruktører.

Arbeidernes Jeger- og Fiskerforening (AJFF) kan ha stor nytte av instruktører tilknyttet ulike fagområder som jakt, fiske, hundedressur, rifle- og hagleskyting, samt friluftsliv. For å sikre god kvalitet på opplæringen er det også viktig å ha instruktører som har gjennomgått relevante kurs gjennom Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF), eller andre aktuelle aktører innen disse temaer. 

Instruktørkurs i jakt (jegerprøve instruktør) –  NaturConsult Larsson AS (NACL) : Dette kurset gir kunnskap om jaktteknikker, etikk og sikkerhet, og lærer instruktørene hvordan de kan lære bort disse ferdighetene til andre jegere.

https://www.jegerproveeksamen.no/wp-content/uploads/2022/12/Studieplan-for-jegerprovens-obligatoriske-kurs-M1734_2023.pdf

   Potensielle kurs fra NJFF for instruktører:

  1. Instruktørkurs i fiske: Gir opplæring i forskjellige fisketeknikker, utstyr, fiskebiologi og lover forbundet med fiske, med et fokus på å lære bort disse ferdighetene til nye fiskere.

2.  Instruktørkurs i hundedressur: Dette kurset dekker grunnleggende treningsteknikker for jakthunder, med fokus på lydighet, jakttrening og hvordan veilede eiere i riktig hundehold.

3.  Instruktørkurs i rifle- og hagleskyting: Kurset gir instruktører kompetanse i skyteferdigheter, våpenbehandling og sikkerhet. Instruktører får i tillegg opplæring i hvordan de skal lede skytekurs og gi tilbakemeldinger for forbedring av teknikker.

4.  Friluftslivsinstruktør: Dette kurset omfatter grunnleggende ferdigheter i friluftsliv, som navigasjon, båltenning, leirplassoppsett, og førstehjelp i naturen, med vekt på formidling til andre.

Hvordan gå frem for å få instruktører til AJFF:

– Rekruttering: Kontakt NJFF for å få oversikt over tilgjengelige instruktører eller sørge for at interesserte medlemmer av AJFF kan ta instruktørkurs gjennom dem.

– Samarbeid med NJFF: Opprett et samarbeid med NJFF for å arrangere lokale kurs og hente inn kvalifiserte instruktører.

– Oppfordring til medlemmer: Oppmuntre eksisterende medlemmer som har interesse for disse områdene, til å ta instruktørutdanning gjennom NJFF.

Med kvalifiserte instruktører vil AJFF kunne styrke sitt tilbud innenfor jakt, fiske og friluftsliv, samtidig som de bidrar til å spre viktig kunnskap om naturforvaltning og bærekraftige jakt- og fisketradisjoner.

VIKTIG: Medlemmer som deltar på kurs som nevnt over vil få kostnadene dekt. Men de forplikter seg til å holde interne kurs.

Ta kontakt med Martin eller styret i AJFF

https://www.njff.no/njff-organisasjonen/instruktor-i-njff

Martin M. Petersen

Opplæringsansvarlig