Barn/UngdomJaktNyheter

Jegertrap og leirduesti NM 2024 i Kroken.

Årets store happening innen leirdueskyting i NJFF gikk av stabelen i uke 28 hos Kroken JFF i Telemark rett ved Kragerø. Det var 392 påmeldte i jegertrap og 482 påmeldte i leirduesti

AJFF Halden stilte i år med 7 skyttere som alle deltok i både jegertrap og leirduesti. Det ble også stilt 2 lag i begge grener.

I Jegertrap gjorde vi et godt mesterskap. Det ble hentet inn flere gode plasseringer og gode resultater. Det var 386 tellende resultater i jegertrap i år.

Jegertrap skytes på en slik måte at det er 2 runder som alle skyter. Hvis du klarer å skyte minimum 45 så går en videre til en siste runde i innledende skytingen som også da gjelder i forhold til hvem som skal i hoved finalen.

Med 3 stk på 47 treff, 1 på 46 treff og 1 på 45 treff etter de 2 første runder klarte vi å få 5 skyttere videre til en siste runde.

Jørgen Nybøle og Knut-Ivar Larsen klarte å skyte 25 treff i siste runden og fikk da totalt 72 treff på innledende skyting som igjen innebærer at de kom til hoved finalen. I finalen ble det 2 bom på Knut-Ivar Larsen som gir han 9. plassen av 386 totalt og 3 på Jørgen Nybøle som gir han en 15. plass av 386 totalt.

I jegertrap er det slik at de 3 beste junior, damer og veteraner skal også være med i finalen for å skyte om egne plaketter innen klassen.

Jørgen Nybøle og Lucas-Emil Westad fra Moss hadde 72 treff inn i finalen, i tillegg så hadde Torjus Hultin Aurebekk fra Songdalen JFF 71 treff og var da siste junior i inn i finalen om tittelen som Junior Norgesmester. I hoved finalen så treffer Lucas 20 og ender da totalt på 92 som gir han bronseplassen i Junior. Jørgen treffer 22 og Torjus treffer 23 i finalen og de står da likt med 94 treff. Da skal gull og sølv avgjøres med en finalerunde som består av 10 skudd i første runde (skytes 2 skudd fra hver plate). Her treffer begge guttene alle duene og det går da videre til neste runde med omskyting. Denne gangen er det 5 skudd og da skytes det 1 skudd fra hver plate. Med 2 så gode skyttere som nå står på platene og skal gjøre opp så ble det en lang finale. De endte opp med å skyte 33 skudd før en av skytterne bommet første gangen, og etter da totalt 35 skudd i finalen så trekker Jørgen Nybøle det lengste strået med 0 bom og tar tittelen som Junior Norgesmester i Jegertrap 2024.

Det er også lagskyting i mesterskap hos NJFF. Et lag består av 3 skyttere og de 2 første serien i mesterskapet teller hos alle 3 skyttere.

AJFF Halden stilte også med 2 lag i Jegertrap i år.

AJFF Halden 1 bestod av Jørgen Nybøle, Knut Ivar Larsen og Arild Dahl. Alle skytterne traff 47 av 50 duer på de 2 første seriene. Når alt var opptelt så vant Kroken JFF lagskytingen med 143 treff, mens det var 4 lag som måtte skyte om for å kåre sølv og bronse. Omskytingen her virker på samme måte som ved hoved finalen, bare at det er nå alle 3 som må skyte 10 skudd. De som var med i denne omskytingen var Nordre Land Jaktskyttere, Skien JFF, Ringeby/fåvang 1 og AJFF Halden. Arild Dahl startet omskytingen og bommet 1 gangen i omskytingen. Ringebu/Fåvang 1 mistet også 1 due i første runde. De 2 andre traff alle duene. Jørgen gikk ut som skytter nummer 2 hos oss og sikker som banken så klarte han 10 av 10. Ringebu/Fåvang 1 mistet 3 duer mens de 2 andre bommet ikke. Da var det 1 runde igjen og Knut-Ivar var vår siste skytter. Med nå Skien og Nordre Land Jaktskytterklubb uten bom så virket det litt skummelt, men det skal skytes. Nordre Land startet med en tidlig bom og vi var da med i kampen om bronsen igjen. Mot slutten så mistet Skien 3 duer og vi mistet 1 til så da ble det sølv til Nordre Land og vi fikk med oss en bronse medalje i Lagskytingen i NM 2024.

Leirduesti skytes på en slik måte at vi går en løype med flere poster hvor det slippes duer fra 1 eller 2 leirduekastere. I år var det en 50 skudds leirduesti hvor det da var 2 duer på hver post. Disse ble sluppet samtidig og en må da vurdere hvilken due som er lurt å skyte på først for å tid nok til å skyte due nummer 2. Det var 5 poster med 10 skudd på hver post.

Det var da 4 skyttere med 44 treff eller fler så da må vi kunne si at vi har gjort det godt i forhold til hva vi hadde forventet. Dette er en gren som bare Alexander Dahl har satset litt på i år fra AJFF Halden.

Knut- Ivar Larsen mistet bare 2 duer på leirduestien og var da med i hoved finalen. I finalen så mistet Knut-Ivar bare 1 due og endte da totalt på 9. plass av 467 deltagere en due bak omskyting om Norgesmester titlene.

Her er det som i Jegertrap at de 3 beste juniorene skal være med inn i hoved finalen for å skyte om tittelen som Junior Norgesmester.

Alexander Dahl hadde 45 treff i hovedrunden som ga ham en 4. plass i klassen og ingen finaleomgang for hans del.

I år var det også satt opp en gavepremie til den skytteren som hadde best resultat sammenlagt i både Jegertrap og Leirduesti.

Knut-Ivar Larsen hadde 95 treff i jegertrap og 97 treff på leirduestien som gir 192 treff av 200 og var da beste totalskytter på NM i Kroken 2024.

AJFF Halden gratulerer Jørgen Nybøle som Junior Norgesmester 2024, Knut Ivar Larsen som totalvinner av NM 2024 og Jørgen Nybøle, Knut Ivar Larsen og Arild Dahl med bronse i lagskytingen.

AJFF Halden ønsker også takke Kroken JFF for et meget godt gjennomført NM med mye god skyting, god mat og godt humør.

Nå står NM i Nordisk trap for tur i august. Det er Songdalen som er arrangør og datoene er 9 – 11.8.

For de som ønsker å følge med på hvordan det går med oss i NM så kan dere gjøre det via Leirdue.net. Her kan dere da følge oss skudd for skudd (live resultat), eller gå inn for å se hvordan resultatene ser ut fortløpende etter hver serie.